کرونا دیگر خیلی وقت است مهمان ناخوانده ما شده و شاید به این زودیها هم خیال رفتن نداشته باشد. به همین دلیل باید به زندگی با آن عادت کنیم و مهمتر از همه بدانیم که در هنگام بروز علائم بیماری کرونا، چه کار باید بکنیم؟ در این میان شاید وظیفه والدین بسیار سنگینتر باشد، زیرا علائم کرونا در کودکان بیشتر شبیه سرماخوردگی است. در ضمن کودکان، خصوصاً خردسالان نمیتوانند ناراحتیهای خود را با حرف زدن ابراز کنند و همین مدیریت بیماری کرونا در کودکان را سختتر میکند.
اگر شما هم از آن دسته والدینی هستید که نمیدانید در هنگام بروز علائم کرونا توسط کودکتان چه کار باید بکنید، پیشنهاد میکنم حتماً تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. ما در مجموعه نازدونه سعی کردهایم بر اساس منابع موثق، پاسخ مناسبی برای این سؤال پیدا کنیم.
علائم رایج کرونا در کودکان
قبل از هر چیز، آشنایی با علائم رایج کرونا در کودکان، به والدین کمک میکند سریعتر برای درمان کودک خود دست به کار شوند. رایجترین علائم کرونا در کودکان عبارتند از:
- سرفه
- تب و لرز
- تنگی نفس یا مشکل در تنفس
- بدن درد
- گلو درد
- اسهال
- سر درد
- خستگی
- حالت تهوع یا استفراغ
- احتقان یا آبریزش بینی
- بثورات پوستی
برخی از این علائم بین سرماخوردگی و کرونا مشترک هستند، به همین دلیل گاهی اوقات تشخیص سرماخوردگی از کرونا تنها با انجام آزمایشات تخصصی امکانپذیر است. اما معمولاً علائمی مانند اسهال، بثورات پوستی، تب، آبریزش بینی، گرفتگی صدا (خروسک)، گلو درد و خستگی نشاندهنده این هستند که کودک شما به کرونا مبتلا شده است.
علائم اورژانسی کرونا در کودکان
هر چند ویروس کرونا در بیشتر کودکان باعث بروز بیماری خفیفی میشود، اما در صورت مشاهده علائم کرونا در کودکان باید حتماً به پزشک مراجعه کرد. ضمناً علائم زیر دال بر نامناسب بودن وضعیت کودک هستند و به همین دلیل چنانچه کودکی این علائم را از خود بروز دهد، باید سریعاً و به صورت اورژانسی به مراکز درمانی منتقل شود.
- مشکل در تنفس یا نفس کشیدن
- ناتوانی در حفظ مایعات بدن
- گیج شدن کودک و افت درصد هوشیاری
- کبود شدن لبهای کودک
عوامل افزایش خطر کرونا در کودکان
با وجود اینکه کرونا معمولاً در کودکان چندان شدید نیست، اما این اصل در مورد همه کودکان صدق نمیکند. در کودکانی که دارای شرایط زیر هستند، معمولاً شدت بیماری زیاد است و کودک گاهی به بستری شدن در بیمارستان نیاز پیدا میکند.
- کودکان زیر ۲ سال
- کودکان مناطق محروم که به دلیل سوءتغذیه در برابر کرونا آسیبپذیرتر هستند.
- کودکانی که نارس به دنیا آمدهاند.
- کودکان مبتلا به چاقی مفرط با بیماریهای مزمن ریوی
- کودکانی که دارای بیماریهای زمینهای مانند دیابت، ناراحتیهای قلبی و عروقی و غیره هستند.
سندرم التهابی چند سیستمی در کودکان (MIS-C)
مطالعات پزشکان نشان داده است که برخی از کودکان بعد از تجربه عفونت با ویروس کرونا، به سندرم التهابی چند سیستمی یا MIS-C دچار میشوند. به همین دلیل والدین باید بسیار هوشیار باشند و چنانچه تب بالاتر از ۳۸ درجه سانتیگراد بیشتر از ۲۴ ساعت در کودک ادامه پیدا کرد و حداقل به همراه تب، یکی از علائم زیر نیز در کودک بروز کرد، باید حتماً کودک خود را به یکی از مراکز بهداشتی و درمانی برسانند.
- ضعف یا خستگی غیرمعمول
- بروز جوشهای قرمز
- درد شکم
- اسهال و استفراغ
- قرمز شدن و ترک خوردن لب کودک
- قرمز شدن چشمان کودک
- متورم شدن دستها یا پاهای کودک
سخن آخر
اگر علائم کرونا را در کودک خود مشاهده کردید، خونسردی خود را حفظ کنید و دستپاچه نشوید؛ در بیشتر موارد نیازی به نگرانی نیست. در وهله اول باید سعی کنید کودکتان را از دیگر اعضای خانواده، خصوصاً کودکان دیگر جدا کنید. سپس سعی کنید کودکتان را به نزدیکترین مرکز درمانی برسانید و با آرامش کامل دستورالعملهای پزشک را اجرا کنید.
شاید به این مقاله هم علاقه مند باشید:
بیشتر بخوانیم
نقد و بررسی کاپشن بچگانه اورجینال (ORGINAL)
کاپشن بچگانه orginal یکی از محصولات زمستانی پوشاک بچه گانه نازدونه مناسب دختر و پسر می باشد، در این مقاله به بررسی جنس، سایز و طرح این کاپشن بچگانه و روش های خرید آن می پردازیم.
4 روش برای نوشتن تکالیف کودکان به موقع
وقتی بچه ها نمیخواهند بعد از مدرسه تکالیفشان را انجام دهند، دست به رفتارهایی مثل؛ دستپاچگی، بهانه تراشی و.. میزنند. در این موارد اغلب والدین احساس درماندگی میکنند،ما در این مقاله 4 روش برای مشق نوشتن کودکان و انجام تکالیف آنها معرفی میکنیم، که با استفاده از آنها نیمی از مشکلات شما حل خواهد شد.
تکنیک ایجاد انگیزه در کودکان
فرزندتان انگیزه انجام تکالیفش را ندارد؟ در انجام کارها بی انگیزه است؟ دنبال راهی برای ایجاد انگیزه در کودکتان هستید؟در ادامه نکات مهم و کاربردی به شما معرفی میکنیم، که با رعایت آنها باعث ایجاد انگیزه در کودکتان میشوید.
تفاوتهای کرونا و آنفولانزا در کودکان
این روزها اگر کوچکترین علائمی از بیماری در خود یا فرزندانتان ببینید، ممکن است به این فکر کنید که آیا به ویروس کرونا مبتلا شدهاید یا این علائم به دلیل آنفولانزا است؟
0 دیدگاه در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!